středa 21. srpna 2013

Recipe: Broccoli with Mushrooms and Feta Cheese




Pohrávala jsem si s myšlenkou, že blog na nějaký čas pozastavím. Alespoň do doby než rozjedu blog nový - už dle mých představ. Jelikož mi však "technik" a zároveň fotograf odjel na pár týdnů do zahraničí a nevím, kdy si po návratu ve svém nabitém rozvrhu najde čas, budu dočasně přispívat alespoň v oblasti zdravého životního stylu. Tyhle články mají stejně největší úspěch, jelikož jídlo máme rádi všichni. Focení připravených pokrmů mě baví a samotné  vaření i pečení ještě víc, takže by se tu alespoň jednou či dvakrát do týdne nějaký ten příspěvek objevit mohl. Jsem líný člověk, ale když jde o kuchtění, zaručeně zvednu zadek ze židle a jdu tvořit. 

Posledním výtvorem aneb extra rychlá a zaručeně výborná večeře byla brokolice s žampiony a balkánským sýrem. Když jde o večeře, má fantazie trochu pokulhává, a to z důvodu, že se snažím večer vynechávat pečivo a zároveň mám často chuť na teplé jídlo, a tak mnohdy neustálé saláty nepřichází v úvahu. Všimla jsem si, že čtenáři lifestylových blogů často pídí právě po inspiracích ohledně večeří, a tak nebude na škodu vám tuhle dobrotu představit.

Budete potřebovat:
1/2 brokolice
4 žampiony
1 stonek jarní cibulky
1 vejce
kousek balkánského sýru
2 lžíce mléka
trochu  vody
1 lžíce oleje
kari koření

eidam na posypání
(pažitka)

Postup
Do osolené vody si dáme asi na 5 minut vařit růžičky brokolice. Zatímco se nám brokolice vaří, na trošce oleje si na pánvi osmažíme jarní cibulku a přihodíme na plátky pokrájené žampiony. Necháme asi 2 minuty restovat, aby se nám hříbky rozvoněly a krásně opekly. Po té přilijeme trošku vody a dusíme do měkka. Přidáme na kousky nakrájenou brokolici a zalejeme směsí z vejce, mléka, rozdrobeného balkánu a kari koření. Na mírném plameni mícháme dokud vejce není hotové a pak už jen rychle posypeme sýrem, pažitkou a můžeme servírovat.

Recept se dá samozřejmě obměňovat, tak jako každé jídlo. Vlastně původně se jedná o můj dnešní oběd v podobě květákového mozečku, který jsem měla chuť trochu upravit a zároveň spotřebovat balkánský sýr, který už měl na mále. Na stejný způsob mě pak večer napadlo udělat i brokolici. No co vám budu povídat, to spojení chutí mým chuťovým buňkám natolik zalahodilo, že asi neodolám a zítra zase poutíkám do krámku pro balkán a brokolici.

Není to nic světoborného, ale kdo nerad tráví v kuchyni dlouhé hodiny minuty, určitě recept uvítá. Já jsem například líná i na ty krémové polévky. Proto když už si nějakou udělám, většinou je množství tak na 3 porce, abych ji mohla ve stavu nouze vytáhnout z mrazáku.

...

Pokud máte pro mě tipy na rychlé, zdravé a samozřejmě dobré večeře, ráda se inspiruji. Já většinou volím ingredience jako jsou vejce, sýry a zelenina aneb bílkoviny a co nejméně sacharidů.

Mimochodem včera jsem se vrátila z úžasného výletu z Prahy, a tak určitě můžete čekat pár fotek (bylo nám tak krásně, že jsem úplně zapomněla fotit, takže to rameno díky těžkému foťáku mě bolí úplně zbytečně) a pár slov.

SHARE:

6 komentářů

  1. Vypadá to úžasně!
    Brokolici, žampiony i sýr mám moc ráda! :P

    OdpovědětVymazat
  2. Super blog! Nechceš se vzájemně sledovat?:) Byla bych moc ráda.

    Vik Ladyla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sleduji, když se mi nějaký blog líbí a ty bys taky měla. Upřednostňuji kvalitu nad kvantitou i co se týče čtenářů. Nesoutěžím s nikým, kdo jich bude mít víc.

      Vymazat
  3. Mnam to vypada mooooc dobře:))
    Přijd s mrknout i ke me, budu rada :)))

    www.olivains.com

    OdpovědětVymazat
  4. Krása, sbíhají se mi sliny :)))

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig