pátek 14. února 2014

Recipe: Spaghetti with Onion and Goat Cheese


Dnes po dlouhé době recept. Váhala jsem, jestli ho zveřejnit, jelikož se nejedná zrovna o estetickou bombu, ale hlavní jsou přece chutě, takže tady ho máte. Naprosto jsem si zamilovala kozí sýr, a jelikož jsem i velký milovník špaget, bylo jasné, že jednou na talíři skončí společně.
Na 1 porci budete potřebovat:
asi 100 g celozrnných špaget
olivový olej
1 velká cibule
50 g kozího sýru
(bambus v nálevu)
1 vejce
2 lžíce mléka
muškátový oříšek
sušená bazalka
sůl, pepř

* kozí sýr používám tento z Lidlu (má mazlavou konzistenci, a tak se při tepelné úpravě krásně rozpouští)

Postup:


Špagety klasicky uvaříme dle návodu. Mezitím si nakrájíme cibuli na měsíčky a na troše olivového oleje zlehka smažíme tak, aby nám cibulka nezhořkla (a v jídle dominovala sladkou chutí). Pokud máte, přidejte k cibulce i na tenké prožky nakrájený bambus, ale pokud vynecháte, nevadí. Svou nevýraznou chutí ho postrádat nebudete. 
(viz. obr.1)

V misce si rozmícháme vejce spolu s mlékem, osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku, sušenou bazalku a na kousky nakrájený kozí sýr. 

Uvařené špagety přidáme do pánve k cibulce, smícháme a zalejeme tekutou směsí. Následně na mírném plameni za stálého míchání zahříváme a asi po 3 minutách můžeme podávat.
(viz. obr.2)

Já nakonec ještě špagety posypala strouhaným sýrem.


P.S  Nelekejte se porce na fotce. Tak to dopadá, když "odhaduji" :-D Nakonec z toho byly obědy dva. Druhou polovinu jsem vložila druhý den do pekáčku a krátce zapekla v troubě.

...

Miluji špagety carbonara, a tak stále zkouším nové a nové kombinace, které (velice vzdáleně) z jejich receptu vychází.


SHARE:

14 komentářů

  1. Mňam! Vypadá to skvěle! Kdyby si to měla na talíři vedle mě, tak ti hned užeru ! :D Můžu se zeptat, kde kupuješ ten bambus? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořídila jsem ho v asijském týdnu v Lidlu, takže teď budu taky pátrat po klasických obchodech.

      Vymazat
    2. Tak jsem se po něm dnes podívala v Kauflandu a mají ho tam....sklenička za 20 Kč :-)

      Vymazat
  2. Kozí sýr miluju! a špagety taky, takže bych si to s radostí dala (a klidně i tu původní dvojitou porci:D)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju špagety snad se vším možným i nemožným. Teď jsem propadla špagetám s rozmixovaným rajčetem, česnekem, chili, smetanou a syrovátkovým sýrem ^^. A nalákala si mě k ochutnání bambusu. :) v pondělí se vydám na lov a snad nějaký pořídím, jsem hrozně zvědavá, jak to chutná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc dobrý! Určitě zkus. A díky za tip na skvělou omáčku. Už dlouho mám chuť na rajčatovou a tohle složení zní skvěle.

      Vymazat
  4. Kozie a ovčie syry sú mojou najväčšou slabosťou! Recept si ukladám a určite v blízkej budúcnosti vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  5. Kozí sýr je můj nejoblíbenější!:))

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to skvěle, i když nevím, jestli bych měla na ten kozí sýr. Ale zkusit se má všechno! Děkuju za recept, určitě ho zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasický kozí sýr by mi asi taky nechutnal, ale tenhle krémový je úžasný :) Určitě zkus a jinak bych to klidně nahradila brynzou.

      Vymazat
  7. toto musí byť výborné! Pripomína mi to špagety aglio olio, ktoré milujem. Akurát ten kozí syr by som tu nahradila nejakým iným syrom.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  8. Přemýšlela jsem, na jaký další způsob udělám celozrnné špagety, na kterých poslední dobou ujíždím. Děkuji za nápad :))
    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig