neděle 9. listopadu 2014

Recipe: Millet Apple Cake | Jáhlový jablečný koláč



Dnes jsem měla po dlouhé době naprosto volný den (i od cvičení), a tak jsem jej nemohla využít efektivněji nijak jinak než-li k upečení nějaké té dobroty. A protože blog dosti zanedbávám, jako ospravedlnění vám zveřejním tento ultra jednoduchý recept na Jáhlový jablečný koláč.

Jáhelník patří mezi mé nejoblíbenější pečené dobroty, ale jelikož jsem obvykle líný tvor a tentokrát se mi nechtěl šlehat sníh z bílků, trošku jsem si jej zjednodušila. Na chuti tomu však neubralo, tak se s vámi o tuto jednodušší verzi jáhelníku podělím. Ostatně něco podobného už jsem kdysi dávno pekla. Recept najdete zde.

Jáhly mám opravdu velice ráda (už proto jak jsou zdravé a výživné samozřejmě) a obzvlášť jáhlová kaše se sušenými švestkami, medem a ořechy (recept zde) je nebe v puse, ale ráno příliš času nemám a co si budeme povídat, jsem děsně hladová a chci snídat hned teď!  Takže nakonec vždy jáhly skončí na stole v podobě jáhelníku, který aspoň nezblajznu tak rychle a vydrží mi alespoň na dvě snídaně. Teda když ostatní porce nevěnuji svým přátelům jako tentokrát. Holky ho mají na snídani, já jej ochutnala na svačinu a svou snídaňovou porci si nakonec celou snědla. Jak typické. Otesánek.

Přeji všem krásný zbytek neděle!

SHARE:

9 komentářů

  1. Já jsem nepekla ani nepamatuji, nějak není čas...a vlastně ani nálada :) Tenhle jáhelník ovšem vypadá luxusně, potřebovala bych, aby mi ho někdo šoupnul rovnou pod nos ! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pšeno (jáhly) sú moja naj naj najobľúbenejšia príloha (až po basmati ryži samozrejme:D)!!! Ale strašne dlho sa varia a nikdy nevydržím dovtedy, tak siahnem väčšinou po niečom rýchlejšom. Tento tvoj jáhelník však určite vyskúšam,lebo sa chystám na niečo podobné už hrozne dlho. Je to niečo ako ryžový nákyp takže to ja zbožňujem! Priznám sa, že jáhlovú kašu na sladko som teda ešte nemala, lebo vždy zvíťazí stará dobrá mojeovesna, ale raz ju teda vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jáhly už jsem neměla strašně dlouho, myslím naposled někdy o letních prázdninách :D A přitom jsou tak dobré :) Někdy tenhle jahelník podle tebe vyzkouším :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Jáhelník je skvěly :* ale chybí mi u tvého receptu něco co by to udrželo u sebe- mě se i s vajíčky rozpadalo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pohromadě to drží banán :) Pravda, že jablečná vrstva to trochu rozděluje, ale to by nezachránilo ani vajíčko. Musela bych ho vmíchat dovnitř, a to už by nebylo chuťově ono.

      Vymazat
  5. Vypadá báječně :) jablečné mám hrozně ráda :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jáhly už jsem neměla hrozně dlouho, ale v téhle formě bych si je teda fakt dala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si je uvařila právě po hrozně dlouhé době a musím brzy zopakovat. Docela mě lákají na slano :) V lednici mám velký pórek a zvažuju, jak s ním nezvykle naložit, tak by to mohla být dobrá varianta :)

      Vymazat
  7. Zrovna včera jsem přemýšlela, že bych si ráda něco upekla z jahlů :) Aspoň mám inspiraci :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig