čtvrtek 18. června 2015

Recipe: Cauliflower Smakoun Brownies | Květákové brownies se Šmakounem


Dnes mám pro vás VIDEO recept na skvělé brownies ještě se skvělejšími hodnotami, díky kterým si tuto dobrotu můžete dopřát klidně i večer! Inspirovala jsem se částečně u Verunky, která již z květáku pekla tento skvělý chlebíček. Měla jsem však chuť na něco mokřejšího a čokoládové brownies nikdy nezklame, proto jsem se pustila právě do něj.  

Recept je plný zdravách věcí: květák = zelenina, nepražené BIO kakao, kokosový cukr (který dodal brownies skvělou chuť) a v neposlední řadě právě Šmakoun, který nejen, že zastupuje bílky (referenční bílkovinu - nejvhodnější pro lidký organismus), ale sladká verze nám částečně nahradí i cukr.


Ingredience

300 g vařený květák
100 g (1/2 balení) Šmakoun švestka se skořicí 
50 g ovesných rozemletých vloček
1 odměrka (30 g) čokoládového proteinu
2 lžíce BIO Nepraženého kakaa (popř. použijte Holandské kakao)
1 sklenice vody
Sladidla: 2 lžíce (kokosového) cukru + 5 kapek Flavdrops (bílá čokoláda) ...osladit však můžete čímkoli, co běžně používáte.
1-2 lžičky skořice
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
(oříšky, drcené kakaové boby, kokos,...)
                     
Postup


Květák nejprve uvaříme a necháme vychladnout. Poté si odvážíme 300 g a spolu se Šmakounem a půl sklenicí vody ho rozmixujeme. Tekutou směs postupně smícháváme se zbytkem ingrediencí a dle potřeby ředíme vodou. Formu si vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a dáme pozvolna péct při 160°C na cca hodinu. 

Výsledné brownies je opravdu mazlavé, proto pokud máte rádi trochu tužší konzistence moučníků, doporučuji přidat více vloček a šetřit s vodou. Jak vidíte, těsto skoro vůbec nenabyde, proto klidně použijte menší formu než-li jsem použila já.

Hodnoty
- na celé brownies: 
2156 kJ/ 516 kcal
Bílkoviny: 52 g
Sacharidy: 74 g (z toho cukry: 14 g)
Vláknina: 15 g
Tuky: 8 g

- na 1/4 (svačina/dezert):
539 kJ /129 kcal
Bílkoviny: 13 g
Sacharidy: 18,5 g (z toho cukry: 3,5 g)
Vláknina: 4 g 
Tuky: 2 g

SHARE:

5 komentářů

  1. Tento recept se mi moc líbí, asi ho vyzkouším, ale nemám čokoládový protein, je možné ho něčím nahradit? :-)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že je to zde docela podstatná ingredience :( asi jedině přidat více vloček (popř. celozrnné mouky), kakaa, i sladidla.

      Smazat
    2. Děkuju, zrovn dnes jsem objednávala nový protein, takže už vím kdeeee ho šoupnu :-)

      Smazat
  2. Kdo by řekl, že taková dobrota se dá udělat z takových surovin? JInak video je super, snad budeš točit častěji :)

    OdpovědětSmazat

© Veronika Duzi | All rights reserved.
Blogger Template Created by pipdig